A tökéletes karácsonyi ajándék

Akár benzinvérű, autóbolond rokonnak, akár az autóvezetéssel most ismerkedő, friss jogsis szeretteinknek tökéletes ajándék lehet, ha a közúti biztonságot ajándékozzuk nekik. A vezetéstechnikai tréningek emellett adrenalinzuhanynak sem utolsók.

Csak a 2016-os évben több mint tizenhatezer baleset történt Magyarország útjain, amiből nem nehéz levonni a következtetést, hogy a magyar autósokra finoman szólva is ráférne egy kis továbbképzés. Az általunk megkérdezett vezetéstechnikai instruktorok, oktatók egybehangzó véleménye szerint mi, magyarok szeretjük túlbecsülni saját képességeinket, na meg autóink teljesítményét is, így könnyen keveredhetünk veszélyes helyzetbe, ahonnan nem biztos, hogy ép bőrrel kerülünk ki.

Speedworld szakértői éppen ezt a helyzetet próbálják javítani. Az általuk nyújtott vezetéstechnikai képzések során a sofőrök megtanulhatják tökéletesen uralni a járműveiket. Amikor pedig vezetéstechnikáról beszélünk, akkor fontos leszögezni, hogy egy-egy ilyen képzés során a jogosítvány megszerzéséhez szükséges alapismereteknél lényegesen haladóbb tudást szerezhetnek meg még a gyakorlott vezetők is.

A SPEEDWORLD VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGJEINEK SOK AUTÓS HASZNÁT VENNÉ (FOTÓ: SPEEDWORLD)

„Nem ritkaság az olyan sofőr, aki akár több ezer kilométert leautózott már, mégis helytelenül állítja be az ülését, rosszul fogja a kormányt, vagy épp rosszul felkészített autóval vág neki az útnak” – mondta Laczházy Sebastian, a Speedworld ügyvezetője. „Szakképzett kollégáimmal szeretnénk megmutatni minden érdeklődőnek, hogy ezek a látszólag aprónak tűnő hibák milyen veszélyes helyzeteket idézhetnek elő. Tréningjeinken a részt vevők megtanulhatják, hogyan készüljenek fel és kerüljék el az ilyen szituációkat akár a mindennapi forgalomban, a városi utakon, akár ha nagy sebességgel az autópályán hajtanak. Emellett természetesen élményt is szeretnénk nyújtani a hozzánk érkezőknek – ez általában sikerülni szokott, a tréningek, rendezvények végén sok a széles mosoly, és a látványos fotókból, videókból sincsen hiány.”

A RÉSZTVEVŐKET SZAKKÉPZETT TRÉNEREK AVATJÁK BE A BIZTONSÁGOS AUTÓZÁS REJTELMEIBE (FOTÓ: SPEEDWORLD)

A Speedworld instruktorai Magyarország egyik legképzettebb szakmai csapatát képviselik több mint 20 év tapasztalattal, korábbi autóversenyzőkkel és speciális járművek vezetésében is jártas szakemberekkel.

A cég most, karácsony közeledtével háromféle csomagot is kínál azok számára, akik valós közúti sebesség mellett szeretnék fejleszteni a vezetési tudásukat, hogy biztonságosabban és hatékonyabban kezeljék az autót, de azokat is szeretettel várják, akik az élményt szeretnék átélni, cserébe sokkal tapasztaltabb sofőrként térhetnek majd haza.

AUTÓPÁLYA-SEBESSÉGŰ VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNING BIZTONSÁGOS, ZÁRT PÁLYÁN (FOTÓ: SPEEDWORLD)

Az érdeklődők választhatnak a egész napos autópálya-tematikájú vezetéstechnikai tréning (110-130 km/h), illetve fél napos országúti tematikájú vezetéstechnikai képzés (90-110 km/h) közül. Utóbbi résztvevői a nagy sebességnél bekövetkező váratlan esetek kivédését sajátíthatják el. Aki pedig valódi nehézsúlyú élményre vágyik, 30 perces élményvezetés keretében kipróbálhatja, milyen egy kamion volánja mögött ülni. Mivel zárt pályán történik mindez, ezért nem szükséges hozzá a megfelelő kategóriájú jogosítvány sem. A kamionvezetésen keresztül egyébként azt is megtapasztalhatják az érdeklődők, hogy milyen érzés uralni egy ilyen többtonnás acélszörnyet, ez a tapasztalat pedig később a közúti közlekedés során akár életet is menthet.

AZ ÉRDEKLŐDŐK AKÁR EGY EKKORA VASAT IS KIPRÓBÁLHATNAK A SPEEDWORLD EGYIK PÁLYÁJÁN (FOTÓ: SPEEDWORLD)

A vezetéstechnikai tréningekre előzetes időpont-egyeztetést követően a kiskunlacházi vagy a tököli reptéren kerül sor. De a Speedworld szakértői ennél jóval többet is kínálnak: céges rendezvények lebonyolítását is vállalják, ezek résztvevői pedig akár egy valódi New York-i utcadíszletben is kipróbálhatják az autóvezetést az etyeki Korda Stúdió területén.

A vezetéstechnikai tréningekről és az élményautózásról további információt a Speedworld Facebook-oldalán vagy a www.speedworld.hu címen találnak az érdeklődők.

forrás:NLCafe.hu