Idén is munkavédelmi hét a Colasnál 2018 06.04-07

A Colas csoportnál az elmúlt nyolc évben számos halálos baleset történt olyan munkákon, amelyek forgalom alatt végzett utakon történtek, ezért az idei Safety Week kiemelt témája a forgalom közelében végzett munka biztonsága volt.

 

A közlekedők sokszor még az autópályán sem veszik figyelembe a sebességkorlátozó és munkavégzésre figyelmeztető táblákat és nem mérséklik a tempót, pedig autópálya sebességnél egy gázolás szinte biztosan halálos kimenetelű, ezért minden tőlünk telhető, ésszerű intézkedést meg kell tennünk, hogy dolgozóink a forgalom közelében is biztonságban legyenek.

A Colas magyar dolgozói havonta összesen 3200 kilométert tesznek meg vállalati autójukkal, ezért a közlekedésbiztonság is kiemelt szerephez jutott az idei Safety Weeken.

A Safety Week az anyavállalat nagyszabású Safety Attitude (biztonságos hozzáállás) elnevezésű kampányának kiemelt rendezvénye, melyben egy héten át szinte minden a biztonságos munkavégzésről szól. Az idei Safety Weeken nem csak a jól ismert munkavédelmis kollégák hívták fel a figyelmet a szabályokra, hanem az igazgatók is aktívan részt vettek a programokban, hiszen a munkaterületen válogatás nélkül, mindenkinek vigyáznia kell magára és egymásra. És nem csupán egy héten keresztül.