SPEEDWORLD Truck Academy

Kamionos Akadémia

A SPEEDWORLD Kamionos Akadémia tréningjein a résztvevők speciális oktató járműszerelvények segítségével biztonságos, kontrolált körülmények között tapasztalhatják meg a nehézgépjármű legszélsőségesebb viselkedését (boruláspont, becsuklás, stb.), és megtanítjuk a váratlanul kialakult vészhelyzetek megelőzését és kezelését.

A Kamionos Akadémia keretében a közúti közlekedésben leggyakrabban előforduló nehézgépjárműves balesetek megelőzését megtapasztalás útján oktatjuk, mely a következők tematikát tartalmazza:

  • nyerges vontató becsuklásával, bebicskázásával összefüggő vezetéstechnikai tréning
  • tartányos, veszélyes folyadékokat és cseppfolyósított gázokat szállító járművek felborulását megelőző un. „borulásos” vezetéstechnikai tréning
  • ráfutásos balesetek megelőzésére kidolgozott vészfékezési és kikerülési gyakorlatok a fentiekben felsorolt járműszerelvények és kiegészítő eszközök támogatásával
  • a helytelen rakományrögzítésből származó vészhelyzetek, a veszélyesáruk helyes rakományrögzítése a gyakorlatban, szemléltetése vészhelyzet közben

Mindezeken belül kiemelt fontosságúak a veszélyesáru szállítás közlekedésbiztonsági kérdései, melyek egyben alapvető környezetvédelmi jelentőséggel is bírnak.

Kamionos élményvezetés

Tapasztalja meg, milyen egy 40 tonnás kamiont vezetni! Most kipróbálhatja ’B’ kategóriás jogosítványával is, hogy milyen érzés, mikor egy ilyen monstrummal kanyarodik vagy vészfékez.

Aki, valódi nehézsúlyú élményre vágyik, 30 perces élményvezetés keretében kipróbálhatja, milyen egy kamion volánja mögött ülni. Mivel zárt pályán történik mindez, ezért nem szükséges hozzá a megfelelő kategóriájú jogosítvány sem. A kamionvezetésen keresztül azt is megtapasztalhatják az érdeklődők, hogy milyen érzés egy ilyen többtonnás acélszörnyet uralni. (ezt picit átfogalmaztam) Ez a tapasztalat pedig később a közúti közlekedés során akár életet is menthet.

kamionos élményvezetéshez kategóriás jogosítvány nem szükséges. (zárt pálya)

Kérjen személyre szabott árajánlatot!